- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
פלזנר ואח' נ' מת"ב - מערכות תקשורת בכבלים בע"מ
|
ת"צ בית המשפט המחוזי מרכז |
5028-12-08
17.10.2010 |
|
בפני : אסתר שטמר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: 1. חיים פלזנר 2. מירב פלזנר 3. אורי פז |
: - מערכות תקשורת בע"מ |
| החלטה | |
החלטה
בחינת הצורך במינוי בודק במסגרת בקשה לאישור הסדר פשרה בתובענה ייצוגית.
1.נושא התובענה הייצוגית הוא טענת המבקשים, כי למרות שלפי רשיונה של המשיבה 1 עליה להשיב לפניות טלפוניות של מנויים תוך זמן ממוצע של 30 שניות, ותוך 90 שניות לכל היותר, זמן ההמתנה הממוצע עמד על למעלה מ- 8 דקות, שהן 486 שניות.
לבקשת הצדדים נוספה הוט טלקום שותפות מוגבלת משיבה נוספת בבקשה. שתיהן תקראנה להלן יחדו ("הוט").
הוט טוענת כי מדדי השירות שלה שופרו באורח משמעותי, והיא מבקשת להוסיף ולשפר אותם, בין היתר על ידי ההתחייבויות שהיא נוטלת על עצמה בהסכם פשרה זה.
לאחר שלא מצאתי לדחות את הסדר הפשרה על הסף, והוא פורסם ברבים, נתקבלה התנגדות מאת מר יורם דמרי, שנדונה בישיבה מיום 8.6.2010. מאוחר יותר התווספה התנגדות היועץ המשפטי לממשלה, אשר נדונה גם היא בנפרד, ביום 2.9.2010. בעקבות הערות עו"ד גב' ניר בנימיני מטעמו נתבקשו הצדדים להוסיף על ההסדר דרך נוספת למימוש ההטבות. משנתקבלה הודעת הוט (ביום 15.9.2010), בשלו התנאים למתן החלטה.
מטבע הדברים תהיה בבחינת ההסדר חזרה על דברים שנאמרו בהחלטה לפרסם את הסכם הפשרה.
2.שתי פנים להסכם הפשרה המוצע:
א.הוט תקים מערכת חדשה שתאפשר למתקשרים להוט להמתין למענה או להשאיר את פרטיהם, כך שנציגי הוט יתקשרו אליהם לטפל בפניה (להלן "שיחת שירות"). שיחת השירות תבוצע תוך 4 שעות מעת פניית הלקוח.
המערכת תוקם תוך חצי שנה מיום אישור ההסדר, ותופעל לפחות 7 שנים.
לפי המוצג בהסדר הפשרה תשיג מערכת זו שתי מטרות: משך ההמתנה של הלקוחות יתקצר, והוט היא שתישא בעלות השיחה.
הוט אומדת את עלות הקמת המערכת ב-750,000 ₪, ואת עלויות השיחה בכ-3,500,000 ₪ לשנה, ולמשך 7 שנים ב- 25,000,000 ₪.
ב.כל אחד ממנויי הוט יוכל לבחור הטבה אחת מתוך שלוש:
חיבור לאחד מערוצי טלויזיה שנמנו בהסכם למשך חודש ימים ללא תשלום; חיבור הטלפון הביתי של הוט לתא קולי Fax & Voice 2 Mail למשך 3 חדשים ללא תשלום, ומנויים שבביתם מופעל כבר תא קולי יוכלו להמשיך ולעשות שמוש בתא הקיים ללא תשלום למשך 3 חדשים או לקבל במקומו את התא הקולי החדש, ללא תשלום, במשך 3 חדשים; או לקבל קו נוסף חינם למשך 3 חדשים, ללא תשלום דמי מנוי.
לפי תחשיב הוט, שווי ההטבות הנ"ל בין 8 מליון ₪ לבין 15 מליון ₪, לפי תרחישים שונים למימוש ההטבות השונות.
סוכם כי מימוש ההטבות ייעשה באמצעות ממשק מיוחד שיוקם ע"י הוט מן האתר שלה באינטרנט.
חלק חשוב בהסכם הפשרה הוא הסכמת הצדדים אודות אופן מסירת ההודעות לתובעים הייצוגיים:
1.הודעה על החשבוניות המודפסות הנשלחות לכל המנויים האנלוגיים של שירות הטלויזיה ועל גבי החשבוניות הדיגיטליות.
2.צלמית (אייקון) שתופיע על מסך המנויים הדיגיטליים לשרותי טלויזיה בכבלים, שלחיצה עליה תעביר למסך שבו מידע רלבנטי. הצלמית תופיע על המסך עד כניסה אליו ע"י המנוי או עד חלוף שבוע ימים.
3.ההטבה השניה תפורסם למשך כל תקופת ההטבה השניה גם בעמוד הבית של אתר הוט, שיהיה בו קשור לממשק האינטרנט שבאמצעותו ניתן יהיה לממש את ההטבה.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
